Tom Petty – Runnin’ Down A Dream
by on oktober 7, 2015 in

Runnin’ Down A Dream

är en låt skriven och inspelad av Tom Petty. Det släpptes i juli 1989 som den andra singeln från hans första soloalbum Full Moon Fever. ”Runnin ’Down a Dream” har uppnått rimlig list framgång, nådde nummer 23 på Billboard Hot 100 listan och toppen på Billboard Album Rock listan. Det har sedan dess rönt betydande airplay på klassiska rockstationer, och lånade ut sitt namn till 2007 års dokumentär om Tom Petty och Heartbreakers.

Sången var skriven av Mike Campbell, tillsammans med Petty och Jeff Lynne. Det var en nod till Petty:s musikaliska rötter, med den lyriska jag och Del sjöng ”Little Runaway” med hänvisning till Del Shannon och ”Runaway”.
Låten använder E-dur som en tonic, men gör gott bruk av ackord utanför nyckeln, såsom D, G, och C dur ackord. Vissa passager (inklusive den utökade outro) använder en pedal punkt till E i basen, när du byter ackord från E-dur till C och D durackord ovanför. Det upprepande fuzz gitarriffet, med hjälp av noterna B, B ♭, A, G och E, saknar endast en D för att slutföra hexatonic E blues skala.

Leave a Reply

- - - - - NOSTALGIROCK 2015 - 2020 - - - - -