Talking Heads – Psycho Killer
by on november 19, 2015 in

Psycho Killer

är en sång skriven av David Byrne, Chris Frantz och Tina Weymouth och spelades först av sitt band The Artistic 1974, och som new wave-bandet Talking Heads 1975, med en senare version noterats för deras 1977 album Talking Heads: 77. The Best of Talking Heads (1992). Jerry Harrison skrev om b-sidan av singeln, en akustisk version av låten som innehöll Arthur Russell på cello, Jerry Harrison ”Jag är glad att vi övertalade Tony Bongiovi och Lance Quinn att versionen med cello bör inte vara den enda.

Talking Heads framförde låten på BBC2 tv-show The Old Grey Whistle Test den 31 januari 1978. Föreställningen släpptes senare på en DVD sammanställning av föreställningarna från showen.

En live version släpptes på The Name of This Band Is Talking Heads 1982 och senare CD utgivningen där som ingår en andra, senare live-version från Remain in Light tour. 1984 senare, finns en annan live-version på soundtracket för Stop Making Sense, bandets konsert film. Filmen öppnar med enbart Byrne på scenen, meddelar ”Hej. Jag har ett band som jag vill spela ”… där Richie Havens”, spelar en akustisk version av ”Psycho Killer”, och backas upp endast av en Roland TR-808 trummaskin vars ljud verkar utgå från en boombox.

Leave a Reply

- - - - - NOSTALGIROCK 2015 - 2020 - - - - -