Heart – Barracuda
by on oktober 6, 2015 in

Barracuda

är en låt av den amerikanska rockbandet Heart. Den släpptes som den första singeln från bandets andra album Little Queen (1977).

Reception

Låten är ett aggressivt tidigt prov på heavy metal, men en del kallar det för en tung hårdrocks nummer och anmärkningsvärd för ett galopperande gitar riff och dess användning av naturliga övertoner. Vid dess release blev ”Barracuda” Heart´s andra topp-20 hit i USA, med en topp på nummer 11 på Billboard Hot 100. Låten har blivit bandets signatur sång och är en stapelvara på amerikanska klassikers rock radios spellistor. Under 2009 namngavs den som den 34: e bästa hårdrock sången genom tiderna av VH1.

Ann Wilson avslöjade i intervjuer att låten handlade om Heart´s vrede mot Mushroom Records försök på PR-trick som involverar henne och hennes syster Nancy Wilson i en påhittad incestuös affär. Låten fokuserar särskilt på Anns vrede mot en man som kom fram till henne efter en konsert och frågade hur hennes ”älskare” var. Hon trodde först att han talade om sin pojkvän, band managern Michael Fisher. Efter att han avslöjade att han talade om sin syster Nancy, blev Ann arg och gick tillbaka till sitt hotellrum för att skriva den ursprungliga texten av låten. [

Leave a Reply

- - - - - NOSTALGIROCK 2015 - 2020 - - - - -