Fleetwood Mac – Go Your Own Way
by on oktober 5, 2015 in

Go Your Own Way

är en låt skriven av Lindsey Buckingham och lanserad av rockgruppen Fleetwood Mac. Låten släpptes som singel i januari 1977, och fanns senare samma år med på albumet Rumours. Singeln blev deras första att nå topp 10 i USA, men den blev inte lika framgångsrik i hemlandet Storbritannien där den nådde trettioåttonde plats. I Nederländerna gick singeln allra bäst och nådde förstaplatsen på singellistan. Låten handlar om Buckinghams och Stevie Nicks förhållande som under inspelningarna av albumet började krakelera.

Låten blev listad som nr.120 i magasinet Rolling Stones lista The 500 Greatest Songs of All Time. Den är även medtagen i Rock and Roll Hall of Fames lista ”500 låtar som skapade rock’n’roll”. Låten har funnits med i filmerna Forrest Gump (1994) och Casino (1995).

Låten är skriven på en semester i Florida i ett hus bandet hyrde. Vid det här laget, kom medlemmarna i Fleetwood Mac inte överens så bra. Mick Fleetwood, bandets trummis, minns den spända atmosfären under denna tid: Det var knappast en semester. Bortsett från den uppenbara outtalade spänningen, minns jag huset och har en distinkt dålig vibe till det, som om det var haunted, som gjorde inget för att hjälpa … och det var där Lindsey spelade några av sina grejer för albumet. Det var grovt, och det var stort, men inställningen kunde inte göra det rättvist. Vi har inte hört det igen tills vi gick till Sausalito

Leave a Reply

- - - - - NOSTALGIROCK 2015 - 2020 - - - - -