Bruce Springsteen – Born to Run
by on november 19, 2015 in

Born to Run

är en låt av amerikanske singer songwriter Bruce Springsteen och titellåten på hans album Born to Run. Vid dess release, tog musikkritikern Robert Christgau noterar sin vägg av ljud inflytande och kallade det ”uppfyllelsen av allt” Be My Baby ”handlade om och mycket mer.”

Skriven på 7½ West End Court i Long Branch, New Jersey i början av 1974, låten var Bruce Springsteens sista försök att bli framgångsrik. Föregående år, hade Springsteen släppt två album till kritik men med lite kommersiellt syfte.

Skrivet i första person, är låten ett kärleksbrev till en tjej som heter Wendy, för vilka hot-rod-ridning huvudpersonen verkar ha passion för att älska, inte bara tålamod. Dock har Springsteen noterat att det har en mycket enklare kärna: att komma ut ur Freehold. US Route 9 nämns från lyrisk dikt ”sprungen ur burar ut på riksväg 9”.

I hans 1996 års bok Songs, avser Springsteen att även början av låten skrevs på gitarr runt öppnings riffet, låtens skrivande slutade på piano, det instrument som de flesta av Born to Run album komponerades på. Låten spelades in i tonarten E-dur.

Leave a Reply

- - - - - NOSTALGIROCK 2015 - 2020 - - - - -