RELEASED: 5 augusti, 1985
ARTIST: Kate Bush
LABEL: EMI- KB1
PRODUCER: Kate Bush
NUMBER OF DISCS: 1
Kate Bush – Running Up That Hill

”Running Up That Hill” är en låt av den engelska singer-songwritern Kate Bush. Det var den första singeln från hennes album 1985, Hounds of Love, som släpptes i Storbritannien den 5 augusti 1985. Det var hennes första 12″ singel. Det var den mest framgångsrika av Bushs 1980 releaser, in på brittiska listor som nummer 9 och småningom en topp som nummer tre, hennes näst högsta singel topp. Singeln hade också en inverkan i USA, ger Bush med sin första list hit där sedan 1978, där den nådde topp 30 och en framträdande plats i Dance Charts. Bush framförde också låten med David Gilmour i Pink Floyd på Secret Policeman´s Third Ball. Låtens titel för Hounds of Love och alla efterföljande releaser var ”Running Up That Hill (A Deal with God).”

B-sidan av 7″ singeln innehåller Bushs låten” Under the Ivy ”. Den 12-tums singeln innehåller en utökad remix och en instrumental version av” Running Up That Hill”, liksom” Under the Ivy ”.

Låten har kritikerrosats. I en retrospektiv översyn av den inre skrev Allmusic journalisten Amy Hanson: ”. Alltid skickliga på känslor och att vackert kunna manipulera även de mest bittra av hjärtan, sällan har Bush skrivit en sådan brutal sanningsenlig, plågsamt och sensuell låt.

Leave a Reply

- - - - - NOSTALGIROCK 2015 - 2020 - - - - -