John Mayer och Grateful Dead´s Bob Weir Pratar Om Kommande Dead & Company Tour
by on oktober 12, 2015 in News

Av Patrick Doyle  9 

mayor_weirFör ett par år sedan, spelade John Mayer in ett soloalbum, där han försökte kanalisera Grateful Dead´s sound. ”Du skulle ha sett mig några av dessa dagar”, säger han. ”Jag gick bakom trummorna och försökte att göra ett loping trumslag, och sedan försöka sjunga över den. Det är omöjligt för någon av de andra fem killarna att göra det, än mindre en person. Du kan inte multitrack samma vibe som de får. Jag tror att min respekt och beundran för den sorts musik förskjuts från mig när jag försöker göra något liknande, jag får ge upp och acceptera det faktum att jag är bara mig.”

 

Men nu har Mayer hittat en lösning på problemet: gå med Grateful Dead. Startar den 29 oktober i Albany, New York, kommer han med Dead & Company, som inkluderar gitarristen Bob Weir, trummisar Mickey Hart och Bill Kreutzmann, basisten Oteil Burbridge, och keyboardisten Jeff Chimenti. Bandet ger bort 10.000 biljetter till sin 7 november show på Madison Square Garden genom American Express, och showen kommer att sändas på nätet i ett Livestream regisserat av Brett Ratner.

Bandet började diskutera turnén med Mayer i januari men väntade att boka den förrän efter Grateful Dead mycket framgångsrika Fare Thee Well spelningar med Phish´s Trey Anastasio i Santa Clara, Kalifornien, och Chicago. ”Jag minns att jag skriver Bob efteråt gå,” Hey, enjoy the overglow” Mayer säger från repetitionerna på Weirs TRI Studios i San Rafael, Kalifornien. ”För att vara helt ärlig, dessa [Dead & Company] datum kom ut i grupperingar eftersom vi inte försöker att arrangera denna verkliga höga energi, suspensefult tomt på datum -. Vi satt dem tillsammans som de kom ut”

Läs mer:

Leave a Reply

- - - - - NOSTALGIROCK 2015 - 2020 - - - - -