John Fogerty Förklarar Creedence Clearwater Revival s Hall of Fame Meltdown
by on oktober 10, 2015 in News

john-fogertyI Rolling Stone 6 Oktober 2015

Det har varit många bittra och obekväma stunder på den årliga Rock and Roll Hall of Fame induktions ceremonin under de senaste tre decennierna. Det är en händelse som samlar bandmedlemmar som ibland inte yttrat sig under många år, ofta gånger efter brutala stämningar och smutskastning i pressen. Få situationer, men var ganska så flyktigt vad som hände när Creedence Clearwater Revival fick tillbaka 1993. Berättelsen i flera år har varit att trummisen Doug Clifford och basisten Stu Cook var chockade när John Fogerty vägrade att spela med dem, och stod nära podiumet i rasande tystnad när han gick över för att utföra Creedence låtar med Bruce Springsteen och Robbie Robertson.

 

Hall of Fame sade i slutet av 1992. ”Vi kommer att introducera Creedence Clearwater Revival i Hall of Fame. Vill du uppträda med de andra bandmedlemmarna?” Jag sa nej.” Jag hade gått till varje ceremoni utom en, så vad jag berättade för dem var att det i slutet, när alla är på scenen, störningen, om vi alla råkar vara på scenen, det är bra. Jag kommer inte att stå på en scen med dessa människor, tre i rad, och spela våra låtar, och bli presenterad som ett band – i synnerhet eftersom dessa killar sålde bara sina rättigheter i den gruppen till min värsta fiende. Jag gjorde också det mycket klart att om jag inte spelade alls, var det också bra.

Det var inte så här att detta inte hade hänt förut. Efter att Bill Clinton valdes, ville de att Creedence skulle spela på invigningen i januari 1993, och jag hade förkastat det. Jag sa, ”Jag spelar inte som ett band med Creedence. Jag spelar inte med de här killarna. Vi kommer aldrig att spela som ett band igen.” Före 1993 hade det aldrig funnits en ceremoni där de faktiskt spelade sina låtar. När Bo Diddley och Jerry Lee och James Brown blev invalda, uppträdde de inte alls. Året som Creedence fick det var det första året som de invalda konstnärerna faktiskt gick upp och uppträdde. Så det här var ett nytt koncept. Efter jag gjorde det klart att jag inte kommer att spela med Stu och Doug, kom Hall of Fame tillbaka till mig med ett annat sätt att se på det: de ville höra låtarna, så de föreslog de andra människor – inklusive Bruce och Robbie.
Läs mer:

Leave a Reply

- - - - - NOSTALGIROCK 2015 - 2020 - - - - -