Coldplay tillkännager nya LP:n ”A Head Full of Dreams”
by on november 8, 2015 in News

Av Daniel Kreps 6 November, 2015…

coldplayEfter mycket spekulationer, har Coldplay officiellt meddelat att deras nya album, A Head Full of Dreams, kommer den 4 december. Albumet, satt att släppas bara 18 månader efter det att deras 2014 LP Ghost Stories, har gästerna Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo och Merry Clayton, den senare en framträdande på Rolling Stones ”Gimme Shelter”. A Head Full of Dreams spelades in i Malibu, Kalifornien och London och producerades med mångårige samarbetspartnern Rik Simpson tillsammans med norska pop produktionsteamet Stargate. Den senare duons inflytande kan höras på albumets första singel ”Adventure of a Lifetime”.

I en intervju fredag förmiddag med BBC Radio 1, beskrev Chris Martin det nya albumet som ”ljudet av oss är fritt och glad och mycket tacksam över att vara i vår grupp”, och som visas vid ”Adventure of a Lifetime”, ett virvlande , hypnotiskt dans spår. ”Jag kan känna mitt hjärta slå / jag känner mitt hjärta under min hud / jag kan känna mitt hjärta slå / För du får mig att känna att jag lever igen,” Martin sjunger på disco-influerad spårets kör, en skarp kontrast från de kalla, syntetiska Ghost Stories.

Läs mer:

Leave a Reply

- - - - - NOSTALGIROCK 2015 - 2020 - - - - -