Black Keys Join Rolling Stones Onstage
by on oktober 25, 2013 in News On Stage

the_black_keys-valley_viewÖver 10 år och sju album, har Dan Auerbach och Patrick Carney vänt sitt källar blues projekt till ett av USA:s mäktigaste band. Weaned på Stax 45s och Wu-Tang loopar, har Black Keys smort linjerna mellan blues, rock, R & amp; B och soul, med Auerbach låt Howlin Wolf yowl studsar av garage-y slashing och otäcka kropps gungande spår.

Precis som andra gitarr och trumm duor från Rust Belt, Akron, Ohio, kom killarna med rå, riffade-ut makt tillbaka till pop lexikon. På 2010-talets Brothers, fann de en perfekt balans mellan juke-joint formalism och modern bangzoom. Resultatet blev ett par Grammys och många TV annonsplaceringar. Colbert rapporten gjorde en skiss om det. El Camino är Keys ’vackraste pop gest ännu, utökad mörk hearted fuzz blaster med sleekly sexiga refränger och sjuttiotalets-glam stil. Det är ett försök att i trogen anda i denna del-av-skit minibuss på skivomslaget – liknar deras första touring fordon – medan reimagining den som en pimpmobil. Detta är Black Keys tredje möte – efter 2008 års Attack & amp; Release och ett spår på Brothers – med Danger Mouse, a.k.a Brian Burton. Här blir bandet i huvudsak en trio, med Burton som medproducent/co-writer. Hans briljans, eftersom planet hörde på Gnarls Barkley Crazy, som blåser uppgifter om klassisk pop upp till Jumbotronens skala. Lyssna på klaviaturstämman som sparkar i dörren till El Camino: s ”Gold on the Ceiling”: en räfflad organ morra backas upp med ett SWAT team av hand klappar. Det är Sixties bubblegums garage pop, med T. Rex swagger och en gitarr freakout som perfekt speglar texterna, en paranoid rant som gör att du ryser när du dansar.

Singeln ”Lonely Boy” fungerar på samma sätt, som lanserades på ett gnarly, loopas gitarriff vars sista anmärkning glider ner som en skivspelare som någon håller på att stoppa. Så socker crusted tangentbord kommer in, tillsammans med vad som låter som en pojke-flicka kör, ändra sumpiga tuff i en förförisk singalong.

One Response to Black Keys Join Rolling Stones Onstage

  1. admin says:

    This is a comment.

Leave a Reply

- - - - - NOSTALGIROCK 2015 - 2020 - - - - -