Ann Wilson på New Solo EP, Americana Love och 40 years of Heart
by on oktober 11, 2015 in News

Av Joseph Hudak 8 Oktober 2015…

Ann-WilsonVid sammanställningen av hennes korta men uppfyllande nya EP av covers, som redan finns på iTunes, men släpptes fysiskt denna fredag, den 9 oktober på Rounder Records, hade Ann Wilson en regel: varje spår var tvungen att flytta den berömda kraftfulla sångaren i Heart.

”Alla låtar måste vara låtar där orden verkligen vände på Ann,” berättar Wilson för Rolling Stone Country, och skrattar åt hennes användning av tredje person. ”Det kommer inte bara att vara ett gäng låtar som visar ett gäng gitarrister på. Det är för mig att gå ut och verkligen kunna känna dessa sånger.”

 

I själva verket var det en önskan att lansera en soloturné – hennes första någonsin – som gett upphov till EP:n, fyra sångsamlingar av nedskärningar av Ray Charles, Aretha Franklin och Buffalo Springfield, och en ny original, den bluesiga ”Fool No More . ”Efter att redan har spelat i Solana Beach, Kalifornien och New York,fortsätter turnén i Annapolis, Maryland, och Wien, Virginia, innan spelningen i Nashville den 15 oktober med speciella gäster som Alison Krauss och Emmylou Harris.

Läs mer:

Leave a Reply

- - - - - NOSTALGIROCK 2015 - 2020 - - - - -