Mai Tai

mai_taiMai Tai, nu bildat med Jetta Wheels Caroline de Windt och Eva Mkay, är en holländsk grupp som bildades 1983, av de nederländska skivproducenterna Eric van Tijn och Jochem Fluitsma. Med tre tidigare bakrundssångare Jetty Weels, Mildred Douglas och Caroline de Windt, skapade de en holländsk själ, disco och pop agera.

Deras debutsingel, “Keep On Dancin” (1983) var bara en hit på de nederländska nattklubbarna. Sommaren 1984 släppte de en andra singel, “What Goes On”. Det blev deras första hit på den holländska Top 40, med en topp på nummer 30. Efter låtar som “Body And Soul” och “Am I Losing You Forever” också hits på listorna men aldrig lyckats nå topp 20 i Nederländerna.

År 1984 släppte de sitt debutalbum, som kallas Mai Tai, som vann en holländsk Edison Award och en Silver Harp. Deras internationella genombrott kom med “History” från debutalbumet. Den här låten var framgångsrik i hela Europa, och blev en nr 8 träff på den brittiska singellistan och nådde Top 20 i Tyskland. Det var också en hit i Nya Zeeland och Australien och gick in på den amerikanska Billboard Dance Chart, med en topp på nr. 3, 1985. 1986 blev deras låt “Female Intuition” en Top 40 hit i hela Europa, och nådde Top 10 i Danmark.

“Body and Soul” var åter-utsläppt i Storbritannien och blev deras andra brittiska Top 10 hit, med en topp på nr 9. Efter sitt internationella genombrott, blev Mai Tai också mer populära i Nederländerna. Den uppföljande singeln, “Turn Your Love Around” från det andra albumet, 1 Touch 2 Much, gick rakt in på topp 10 på den nederländska Top 40. Deras tredje album, “Cool Is The Rule”, släpptes 1987, men den och singlarna “Bet That’s What You Say” och “Fight Fire With Fire” var mycket mindre framgångsrika, och efter att ha släppt en sista singeln, “Dance In The Light”, och en Best Of sammanställning 1988, bröt gruppen upp.

Turn Your Love Around

Ursprung: Nederländerna
Genre(s): Pop, Disco, Soul
År som aktiva: 1983-1989, 1993 –
- - - - - NOSTALGIROCK 2015 - 2016 - - - - -